Huiselijk geweld

Ruim 9% van de Nederlandse bevolking was de afgelopen vijf jaar slachtoffer van huiselijk geweld. In 60% van de gevallen betreft partner of -ex-partnergeweld.

Huiselijk geweld kan een reden zijn om te scheiden, maar scheiden kan ook leiden tot (incidenteel) huiselijk geweld. Hoe dan ook vrouwen, mannen en kinderen die te maken hebben met huiselijk geweld hebben hulp nodig. Schaam je niet om hulp te vragen want, zoals uit bovenstaande cijfers blijkt, ben je niet de enige. Onderaan deze pagina vindt je linken waar je voor hulp terecht kunt.

 

Wanneer er huiselijk geweld in de relatie heeft plaats gevonden, is het verstandig om gespecialiseerde hulp te zoeken bij je scheiding. Een aantal mediators en advocaten is speciaal opgeleid om scheidingen te regelen waarbij huiselijk geweld aan de orde is of is geweest. Je kunt via Slachtoffer in beeld, Eigen-kracht en Stichting Restorative Justice in contact komen met een gespecialiseerde advocaat of mediator.

www.slachtofferinbeeld.nl/

www.restorativejustice.nl

www.eigen-kracht.nl/ 

 

 

www.rijksoverheid.nl/huiselijk-geweld

www.slachtofferinbeeld.nl/

www.eigen-kracht.nl/

https://www.zorgwijzer.nl/zorgwijzers/kindermishandeling

www.slachtofferhulp.nl/

www.bezorgdemoeders.nl/

https://www.stichtingzijweg.nl/omgang/

Daarnaast kun je ook terecht bij de verschillende "blijf van mijn lijf huizen" of het algmeen maatschappelijk werk in je eigen woonplaats.

 

 

Productinformatie