Vakantie na de scheiding: de leukste reisideetjes

Een scheiding is een lang en energieverslindend proces. Het spreekt dan ook voor zich dat als het eenmaal voltrokken is je echt wel even een break nodig hebt. Even de batterijen terug opladen om een nieuw en beter leven tegemoet te gaan. Een leuke manier om dat te doen is door bijvoorbeeld op vakantie te gaan. Je ontmoet er nieuwe mensen, je leert jezelf herontdekken en doet nieuwe ervaringen op als een zelfstandige persoon. Maar waar zijn nu de ideale locaties om als nieuwe single naartoe te trekken?

India

Wil je het over een andere boeg gooien en ben je op zoek naar wat spirituele gidsing? Dan kan je niet beter zitten dan in India. Dit is het land van de detox, van de yoga en van de zelfontwikkeling. India is de perfecte locatie om nieuwe ervaringen op te doen en vooral om nieuwe dingen te proberen die misschien ook wel eens de moeite waard kunnen zijn. Bovendien is het ook een uitgestrekt en knap land met een sterke culturele identiteit en veel natuurschoon.

Costa Rica

Triest zijn in Costa Rica? Dat is iets dat absoluut onmogelijk is. In Costa Rica kan je immers een enorme waaier aan activiteiten uitproberen. Heb je zin om te zwemmen of te snorkelen? Check. Even de wilde natuur in om watervallen te spotten en het lokale exotische leven te ontmoeten? Check. Bovendien heerst een heerlijke laid back atmosfeer!

Noorwegen

Op deze hele aardbol ga je geen betere bestemming vinden om terug met de oermens in jezelf in het reine te komen dan Noorwegen. Noorwegen is absoluut één van de mooiste landen ter wereld wat de natuur betreft. De onmetelijke wildernis, het noorderlicht, de vele fjorden en ga zo maar door. Een trip naar Noorwegen staat garant voor innerlijke rust of toch op zijn minst tonnen inspiratie.

Rome

Rome is ontzettend druk, ontzettend bekend en niet altijd even vriendelijk naar toeristen toe. En toch is Rome een bestemming die je in je leven gezien moet hebben en een ontzettende indruk na kan laten. Het is de bakermat van heel wat beschavingen. Het is de plek waar je de grootste concentratie aan oude ruïnes en gebouwen terug kunt vinden. Het is ook een plek van heerlijk eten en een bruisend uitgaansleven. Waarom daar niet even van profiteren?

Cuba

Cuba is een land dat op zijn geheel eigen manier ervoor zorgt dat je na een scheiding een nieuw mens bent. Het is een lokale cultuur die je slechts in één woord goed kunt vatten: positivisme. Cubanen zijn kleurrijk, zijn emotioneel en nemen alles met een lach. Muziek en dans is overal! De ideale setting dus.

Read Previous

Op vakantie na de scheiding met de kids

Read Next

Zo blijf jij uit de buurt van de massa op vakantie!