Voor wie die de scheiding overkomt

Als voor jou de scheidingsmelding als een ‘donderslag bij heldere hemel’ is aangekomen, heb je veel te verwerken. Naast alle emoties zijn er de zorgen over hoe het leven er in de toekomst uit gaat zien. Vaak wordt gedacht dat wanneer de scheiding snel wordt afgehandeld deze gevoelens wel afzwakken. Dat is niet zo. Sterker nog, wanneer de scheiding (te) snel wordt afgehandeld, worden er vaak keuzes gemaakt vanuit de emotie waar jij of je partner achteraf gezien niet blij mee zijn. Je kunt dan  beter eerst de tijd nemen om van de schrik te bekomen en je goed voor te bereiden op de echtscheiding.
Als je van je partner te horen hebt gekregen dat hij of zij wil scheiden, probeer je misschien om de emoties en de zorgen bij hem of haar neer te leggen. In de praktijk blijkt dat dit alleen maar leidt tot nog meer teleurstelling en verdriet. Je partner heeft gekozen voor een scheiding en wil dus meestal afstand bewaren.
Als de emoties in de scheidingsperiode erg heftig zijn, is het verstandig om de huisarts in te schakelen. De huisarts kan je dan door verwijzen naar het maatschappelijk werk of een psycholoog.Productinformatie