Over de site

Inleiding


De makers van de Scheidslijn.nl zijn zo’n tien jaar geleden  Bureau Echtscheiding Assen (www.bureauechtscheiding.nl ) gestart in Assen.  In de laatste jaren hebben wij  gemerkt bij onze cliënten dat zij graag delen van de scheiding zelf  willen afhandelen om kosten te besparen op hun scheiding. De Scheidslijn.nl komt aan deze behoefte tegemoet.

Voor het maken van een gratis en vrijblijvende afspraak kunt bellen 0592-301994 of mailen info@bureauechtscheiding.nl

 

Voordelen van het gebruik van de site

1)Besparen op de echtscheidingskosten


De makers van de Scheidslijn.nl  gaan er vanuit dat 80% van de echtscheidingen juridisch en financieel niet ingewikkeld hoeven te zijn. Dit betekent dat de scheidende partners dus veel zelf kunnen doen met behulp van de werkbladen van  de Scheidslijn.nl.
Naast dat  de Scheidslijn.nl alle benodigde informatie verschaft voor het afhandelen van een scheiding, kunnen cliënten ook zelf op een praktische wijze met de gevonden informatie delen van hun echtscheiding zelf afhandelen,  zoals  het uitgebreide ouderschapsplan, verdeling van alle bezittingen via het stappenplan en de berekening van de kinderalimentatie en de partneralimentatie.  

2)Alimentatie

De hoogte van de alimentatie is meestal een heikel punt. Het komt vaak voor dat één van de scheidende partners het gevoel  heeft dat er een onrechtvaardig bedrag is afgesproken. Op Scheidslijn.nl  kan door de partners zelf de alimentatie berekend worden op basis van de Tremanormen.
De beste afspraken over alimentatie worden bereikt als de partners na de scheiding  beiden het gevoel hebben dat er een redelijk bedrag aan alimentatie is afgesproken. Inzicht in de berekening van de alimentatie helpt hierbij.

3)Gerechtelijke procedure wijziging alimentatie 

Veel verzoeken aan de rechtbank om verhoging of verlaging van het alimentatiebedrag lopen teleurstellend voor de eiser af. Vaak wordt het tegenovergestelde resultaat bereikt en heeft de procedure alleen veel tijd en geld gekost.
Met behulp van de alimentatieberekeningen op www.scheidslijn.nl kan er gecheckt worden of het starten van een procedure tot wijziging van de alimentatie zinvol is.

 

 

Productinformatie