Bereken zelf de kinderalimentatie

Je kunt zelf de kinderalimentatie berekenen of de kinderalimentatie herberekenen. Bij het Echtscheidingsboek ontvang je gratis de rekenmodule kinderalimentatie.


Je kunt zelf de kinderalimentatie berekenen als je in scheiding ligt. Het zelf berekenen van de kinderalimentatie heeft als voordeel dat je weet hoe de kinderalimentatie berekend wordt. Je komt er achter welke kosten in de berekening worden meegenomen en welke kosten niet. Door zelf de hoogte van de kinderalimentatie te berekenen kun je ook nog eens besparen op de kosten van de advocaat of mediator.

Het berekenen van de kinderalimentatie volgens de regels van de Tremanormen pakt niet altijd eerlijk uit. Dit komt omdat de Tremanormen geen rekening houden met de praktijk. Sommige kosten mogen volgend de regels niet meegenomen worden. Zo mogen bijvoorbeeld de woonlasten maar 1/3 van je netto inkomen bedragen. Dit geldt zowel voor de alimentatiegerechtigde als voor de alimentatieplichtige. Door o.a. deze regel kan de kinderalimentatie te hoog of te laag uitvallen.


Met de rekenmodule van de scheidslijn kun je de kinderalimentatie berekenen op de manier die bij jullie praktische situatie past. 


Bestel hier het Echtscheidingsboek + gratis offline berekening kinderalimentatie + gratis ouderschapsplan.


Meer informatie over kinderalimentatie:

- Hoe wordt de kinderalimentatie berekend?
- Zelf berekenen kinderalimentatie
- Kinderalimentatie, zorgkorting en vakantie
- Kinderalimentatie en co-ouderschap
- Herzien kinderalimentatie 
- Kinderalimentatie en een nieuwe partner
- Draagkrachtberekening kinderalimentatie 
- Kinderalimentatie en bijstand
- Kinderalimentatie en de Tremanormen
- Kinderalimentatie en eigen bedrijf

Productinformatie